Een APK zonder afspraak bij Van Ginkel Auto’s betekent een uitgebreide keuring die klaar is terwijl uw wacht! Wij zijn speciaal ingericht om uw auto vlot maar vooral goed te keuren. Wij kunnen u direct van dienst zijn. Daarom is het maken van een afspraak niet nodig. Wel zo gemakkelijk als u in uw drukke schema net een uurtje over heeft. Kom dan langs in onze werkplaats. Wij hebben koffie voor u klaar staan.

Waarom is de APK belangrijk?

De jaarlijkse APK is wettelijk verplicht. Zonder geldige APK is het strafbaar om u in de auto op de openbare weg te begeven. Naast deze wettelijke eis is het uitvoeren van een keuring ook verstandig voor uw auto. De keuring is een gezondheidscheck van uw auto waarbij eventuele gebreken in een vroeg stadium aan het licht komen.

Door tijdig in te grijpen als dat nodig voor is verkleint u de kans dat u in de toekomst voor dure reparatiekosten komt te staan.

Keuringsrapport

U ontvangt na de keuring van uw auto een keuringsrapport, ongeacht de uitkomst van de keuring. Is uw auto afgekeurd? Dan mag u na het verlopen van de APK niet meer de weg op. Ook daarom is het belangrijk om op tijd te laten keuren. In het keuringsrapport staat op welke onderdelen uw auto is afgekeurd.

Onze keurmeesters zullen in het rapport aangeven welke eventuele reparaties of vervangingen er nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen.

APK zonder afspraak

Uw auto is afgekeurd, wat nu?

Als uw auto is afgekeurd kunt u ervoor kiezen om de benodigde reparaties door ons te laten uitvoeren. Kiest u hiervoor dan zullen we de auto kosteloos voor u herkeuren. U bent uiteraard niet verplicht om de reparaties door Van Ginkel Auto’s te laten uitvoeren. Als u ervoor kiest om dit elders te doen dan rekenen we voor de herkeuring het regulier APK tarief van €40,-

Bij afkeuring van de auto wordt de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) op de hoogte gebracht. U mag de auto dan niet langer rijden en krijgt 2 maanden de tijd voor de reparatie en het opnieuw laten keuren van de auto. Heeft u het idee dat uw auto misschien niet door de keuring gaat komen? Dan raden wij aan om ruim voor de vervaldatum van de APK bij ons langs te komen.

Transparante werkwijze

Bij Van Ginkel Auto’s werken wij volledig transparant. U zult nooit zonder overleg geconfronteerd worden met reparatiekosten. Wij checken bij de APK onder andere de volgende punten:

  • Vergrendeling
  • Wielophanging
  • Verlichting
  • Carrosserie
  • Remmen
  • Stuurinrichting
  • Wielen en banden

Wij keuren uw auto van €40,-.

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs