Het rijden in een automaat is populair onder veel bestuurders. Het gemak van een automaat zorgt voor veel extra comfort tijdens het rijden. Naar verloop van tijd raakt de olie in een automaatbak verouderd en vervuild. Periodiek de automaat spoelen is daarom verstandig. Het verlengt de levensduur van de automaatbak en zorgt ervoor dat het rijden in een automaat comfortabel blijft. Laat uw automaatbak daarom op tijd spoelen door Van Ginkel Auto’s.

Wanneer uw automaat spoelen?

Het is belangrijk dat u weet wanneer het tijd is om uw automaatbak te laten spoelen. Wanneer de olie in de automaat verouderd en vervuild is merkt u dit als het schakelen schokkerig gaat. Ook het rijden gaat hierdoor niet meer zo vloeiend als eerder.

Het is natuurlijk altijd beter om de problemen voor te zijn. Dit voorkomt slijtage van onderdelen van de automaatbak. Sommige automerken schrijven voor na hoeveel kilometer onderhoud aan de automaat nodig is. Als vuistregel is het ons advies om de automaatbak tussen iedere 80.000 en 120.000 kilometer te laten spoelen.

Hoe werken wij?

Als wij uw automaatbak spoelen wordt deze eerst volledig geleegd, ook wel flushen genoemd. Alle verouderde olie tappen we af. In overleg vervangen we ook het filter, als hier aanleiding voor is. Omdat het vervangen van het filter afhankelijk is van hoe de automaatbak is gebouwd en het merk en type auto doen we dit uitsluitend in overleg met u.

We vervangen uiteraard de olie. Wij spoelen uw automaatbak altijd met het type olie dat door de fabrikant wordt opgegeven. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd de meeste geschikte olie in uw automaat krijgt.

Automaat spoelen kosten

De kosten voor het spoelen van uw automaat zijn afhankelijk van het merk en type auto. We vervangen de olie en mogelijk de filters van de automaat. Vraag voor de exacte prijs een offerte op. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

 

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs