De uitlaat van uw auto is een belangrijk onderdeel. Naast de afvoer van gassen zorgt een goed functioneren uitlaat ook voor optimale prestaties van je motor. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat een goed werkende uitlaat de uitstoot van CO2 beperkt. Hierdoor wordt het milieu minder belast. Ook de geluidshinder wordt door de uitlaat tot een minimum beperkt. Als u een kapotte uitlaat hebt is het tijd om deze te laten vervangen. Maak hiervoor een afspraak!

Wanneer uitlaat vervangen

Hoe weet u wanneer u de uitlaat moet vervangen? U kunt merken dat het tijd is om te vervangen wanneer uw auto harder geluid produceert. Hoe langer de uitlaat in gebruik is hoe groter de kans is op defecten en slijtage. De uitlaat kent verschillende onderdelen. Daarom zijn er ook verschillende oorzaken mogelijk:

  • Lekke pakking
  • Losse doorvoerbuizen
  • Kapotte ophangrubbers
  • Corrosie van onderdelen

Het is belangrijk om op tijd contact met ons op te nemen als uw uitlaat kapot is. Door rijden met een kapotte uitlaat is onveilig voor u en andere weggebruikers. Daarnaast is het voor een optimaal rijcomfort ook prettig als de uitlaat goed functioneert.

Uitlaat vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van de uitlaat verschilt per merk en type auto. Wij kunnen u precies vertellen wat de kosten zullen zijn. Neem hiervoor contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over en kunnen dan gelijk een afspraak inplannen voor het vervangen van uw uitlaat. Gebruik het onderstaande contactformulier of bel anders gerust.

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs