De grote beurt voor uw auto is periodiek en gebeurt meestal om de 2 jaar. We lopen de auto na op een groot aantal punten. Alle onderdelen van de auto gecontroleerd. Het op tijd laten uitvoeren van de grote beurt is belangrijk voor een lange levensduur van uw auto.

Een goed onderhouden auto heeft een paar voordelen. Zo is uw auto minder vatbaar voor de gevolgen van slijtage en voorkomt u  dat je voor grotere reparatiekosten komt te staan omdat onderdelen kapot gaan. Het goed onderhouden van je auto heeft daarnaast een positief effect op de restwaarde van je auto. Wilt u hem verkopen dan ontvangt u vaak meer voor een auto die op tijd zijn onderhoudsbeurt heeft gehad.

Wanneer moet een grote beurt voor uw auto?

Wanneer u een grote beurt moet laten doen hangt vooral af van de leeftijd van uw auto. Bij nieuwere auto’s (jonger dan 5 jaar) verschijnt er vaak vanzelf een melding op het dashboard. Wacht niet te lang met het inplannen van een afspraak wanneer dit gebeurt.

Rijdt u in een oudere auto? Dan is het moment voor een grote beurt afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt. De grote beurt moet iedere 2 jaar plaatsvinden, of na iedere 30.000 kilometer. Bij oudere auto’s is het nog belangrijker dat u tijdig contact met ons opneemt. Oudere auto’s zijn gevoeliger voor slijtage en hebben aandacht nodig voordat er mogelijk defecten optreden.

oliepijl controleren                   

Wat doen we bij een grote beurt?

De grote beurt is een controle van een groot aantal punten. Een greep uit de verschillende onderdelen:

  • Verversen van de olie
  • Vervangen van de filters (luchtfilter, oliefilter, brandstof)
  • Bijvullen vloeistoffen (ruitenvloeistof en koelvloeistof)
  • Controle van de motor
  • Controle op slijtage van onderdelen

Verschil grote en kleine beurt

De kleine beurt vindt bij voorkeur ieder jaar plaats. Het is een controle van uw auto op een aantal belangrijke punten. De lijst met punten voor de grote beurt is veel langer en bevat ook andere punten. Wat de kleine beurt precies inhoudt leest u hier.

Kosten grote beurt

De kosten voor de grote beurt is afhankelijk van een aantal zaken. Het maakt verschil welke merk auto het is, of het een diesel of een benzine auto en hoeveel kilometers u rijdt. Eventuele reparaties die een gevolg zijn van de controle zijn niet bij de prijs inbegrepen. Hiervoor overleggen we altijd vooral met u zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Voor de exacte prijs van de grote beurt kunt u het beste contact opnemen met één van onze specialisten.

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs