Een goed werkende koppeling is een onmisbaar onderdeel van iedere handgeschakelde auto. De koppeling vormt de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak en het stelt u in staat om met de auto van versnelling te wisselen. Het koppeling heeft twee koppelingsplaten en een drukgroep. De laatste zorgt ervoor dat de koppelingsplaten niet slippen.

Wanneer koppeling vervangen?

De koppeling wordt iedere autorit veelvuldig gebruikt. Slijtage van de koppeling is dus een logisch gevolg. De mate waarin de slijtage optreed is voor groot deel afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder.

U kunt zelf goed merken wanneer de koppeling versleten is en aan vervanging toe is. Als u bij het optrekken wel het toerental omhoog ziet gaan maar niet of nauwelijks vooruitkomt bijvoorbeeld. Ook wanneer je de koppeling hoger moet laten opkomen dan je gewend bent is dat een teken dat de koppeling vervangen moet worden.

Gemiddeld gaat een koppeling lang mee, wel zo’n 200.000 kilometer. De exacte levensduur verschilt per merk en type auto.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij lopen altijd alle onderdelen van de koppeling na. Aan de hand van onze analyse gaan we voor u aan de slag. We voeren onder andere het volgende uit:

  • Koppeling vervangen
  • Koppelingsplaat vervangen
  • Drukgroep en druklager vervangen

Koppeling vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van de koppeling of onderdelen van de koppeling is afhankelijk van het merk en type auto dat u heeft. Wij kunnen u op basis van uw auto een gerichte prijs geven. U kunt hiervoor het contactformulier invullen. Het snelst is altijd om even te bellen. Wij staan u graag te woord en kunnen dan direct een eventuele afspraak inplannen.

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs