Auto’s zijn tegenwoordig veel veiliger dan een aantal jaren geleden. Verschillende veiligheidssystemen hebben hun intrede gedaan in hedendaagse auto’s. Van alle veiligheidssystemen zijn de remmen echter nog steeds verreweg het meest belangrijk. Uw remmen periodiek laten controleren is daarom erg belangrijk. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw omgeving.

Waarom remmen laten vervangen?

Hoe vaker u de remmen gebruikt hoe meer ze onderhevig zijn aan slijtage. Hoe snel de slijtage optreed is nog van een aantal andere factoren afhankelijk zoals rijstijl.

Als uw remmen niet goed werken is de verkeersveiligheid direct in gevaar omdat de remweg langer wordt.

Laat uw remmen ook controleren als u een piepend geluid hoort. Dit is meestal een teken dat de remblokken versleten zijn. Tot slot kunt u slijtage ook merken als u harder op de rem moet trappen dan normaal.
remmen vervangen

Remblokken of remschijven vervangen

De remmen kennen verschillende onderdelen waarvan de remblokken en de remschijven de belangrijkste zijn. Naarmate de auto meer gebruikt is kunnen één van deze of beide onderdelen versleten zijn. Om goed te kunnen beoordelen wat er nodig is om u weer veilig op weg te helpen zullen wij de auto moeten controleren. We voeren dan de nodige testen uit en komen tot een diagnose.

Kosten remmen vervangen

De hoogte van de kosten die het vervangen van de remmen met zich mee brengt is afhankelijk van de uitkomst van de testen. De prijs van de onderdelen wordt bepaald door het merk en het type auto. Neem daarom altijd eerst contact met ons op. Ook bij twijfel over het goed functioneren van de remmen is het belangrijk dat u niet wacht. Vul het formulier in of bel ons gerust. Dan maken we een afspraak voor een controle.

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs