Filters in uw auto hebben een belangrijke functie. Er zitten verschillende filters in uw auto, afhankelijk van het type auto. Er zijn filters die uw motor goed laten functioneren zoals het brandstoffilter en het oliefilter. Andere filters dragen bij een goede luchtkwaliteit in en buiten de auto. Van Ginkel Auto’s is gespecialiseerd in het onderhoud en het vervangen van de filters in uw auto.

Oliefilter vervangen

Voor een goede werking van de motor is olie onmisbaar. De olie moet zuiver zijn en blijven. Dat wil zeggen dat de olie geen kleine deeltjes mogen bevatten. Zelfs het kleinste deeltje kan al motorschade veroorzaken. Hiervoor zorgt het oliefilter in uw auto.

De directe gevolgen voor de gezondheid van uw motor maken het erg belangrijk om het oliefilter tijdig te vervangen. Daarom maakt het vervangen van het oliefilter deel uit van de onderhoudsbeurten van Van Ginkel Auto’s.

Luchtfilter vervangen

Het luchtfilter vervangen is periodiek belangrijk voor de kwaliteit van de motor. Een schoon en goed werkend luchtfilter voorkomt dat er deeltjes zoals zand in de motor belanden. Dit kan namelijk onherstelbare schade aan de motor opleveren. Ook is het van invloed op de prestaties van de motor. De auto levert bij een verstopt luchtfilter minder vermogen en verbruikt vaak meer brandstof.

Wij vervangen het luchtfilter bij iedere grote beurt. Dit is in de meest gevallen voldoende om de motor en de motorprestaties te beschermen. Ervaart u buiten het regulier onderhoud om mindere prestaties van uw motor? Dan kan het zijn dat het luchtfilter verstopt of vervuild is. Neem in dat geval contact met ons op voor een afspraak om uw auto te laten controleren.

Brandstoffilter vervangen

Het brandstoffilter zorgt voor de toevoer van zuivere brandstof naar de motor. De branstof wordt door middel van injectoren naar de motor gebracht. Als deze verstopt raken kan dit zorgen voor een mindere verbranding. Het brandstof verbruik neemt toe terwijl het vermogen van de motor afneemt.

Het brandstoffilter vervangen is minder kostbaar dat het vervangen van defecte injectoren. Om dit reden wordt het brandstoffilter voor een dieselauto bij iedere grote beurt standaard vervangen. Vervanging van het filter is voor benzineauto’s minder vaak nodig. We controleren dit filter uiteraard wel bij iedere beurt.

Heeft u vragen over uw filters of vermoed u dat verstopte filter de oorzaak kunnen zijn van het minder presteren van uw motor? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kijken hier graag voor u naar!

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs