De distributieriem is een belangrijk onderdeel van een auto. Je distributieriem vervangen is daarom erg belangrijk voor het goed functioneren van je auto. Dit onderdeel drijft de nokkenassen aan waardoor de kleppen van de motor kunnen openen en sluiten.

Naast deze functie zorgt die onderdeel vaak ook nog voor het goed functioneren van andere onderdelen van de auto. Steeds vaker maken autofabrikanten gebruik van een distributieketting in plaats van een distributieriem. De distributieketting heeft minder onderhoud nodig.

Je distributieriem moet om de zoveel tijd vervangen worden. Als de riem breekt heeft dit vaak grote gevolgen voor de hele motor van de auto. Dit brengt vaak zeer hoge reparatiekosten met zich mee. Neem daarom tijdig contact op met ons om hiervoor een afspraak in te plannen.

Wanneer distributieriem vervangen

Na hoeveel kilometer moet ik mijn distributieriem vervangen? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. In principe schrijft de fabrikant van je auto voor wanneer het tijd is voor een vervanging. Meestal is dit iedere 5 jaar of elke 60.000 tot 120.000 kilometer.

Heeft je auto een distributieketting dan ligt het anders. De ketting is van staal terwijl de riem van rubber is. De distributieketting is vrijwel onderhoudsvrij en hoeft alleen in uitzonderlijke gevallen vervangen te worden.

Kosten distributieriem vervangen

Het vervangen van de distributieriem is een klus die de nodige tijd vergt. Ook kan het voorkomen dat tegelijk ook andere onderdelen van de auto vervangen moeten worden. Het is daarom op voorhand moeilijk om een goede prijsindicatie te geven.

Heeft u vragen over wanneer uw distributieriem vervangen moeten worden en wat dit gaat kosten? Vul dan het formulier in of bel ons. Wij staan u graag te woord.

 

Staat uw droomauto bij ons op de website? Aarzel dan niet en kom gerust langs